X

Küresel Isınmada Doğalgazın Önemi

Küresel Isınmada Doğalgazın Önemi

Fırsatlar Kataloğu İçin Tıkla.

Doğalgaz, özellikle enerji sektöründe önemli bir yere sahiptir. Doğalgazın kullanımı, çevre dostu bir enerji kaynağı olması ve temiz enerji üretiminde önemli bir rol oynaması nedeniyle son yıllarda artmıştır. Doğalgazın önemi, enerji sektöründeki kullanımının yanı sıra, küresel ısınma ile mücadelede de yadsınamaz bir gerçektir.

Doğalgaz, diğer fosil yakıtlara göre daha az sera gazı emisyonuna neden olur. Doğalgazın yanması sonucu atmosfere salınan karbondioksit miktarı, kömürün yakılması sonucu salınan karbondioksit miktarına göre yaklaşık yüzde 50 daha azdır. Benzer şekilde, doğalgazın yanması sonucu salınan azot oksit ve kükürt dioksit miktarı da kömür ve petrol yakıtlarına göre daha azdır.

Sonuç olarak, küresel ısınmanın en önemli nedenlerinden biri olan sera gazı emisyonlarının azaltılması için doğalgazın önemi yadsınamaz. Doğalgaz, çevre dostu bir enerji kaynağı olması, diğer fosil yakıtlara göre daha az sera gazı emisyonuna neden olması ve kesintisiz bir enerji kaynağı olması sebebi ile ideal bir yakıttır.

Yorumlar