X

Doğalgaz Kaçağı Nasıl Bulunur?

Doğalgaz Kaçağı Nasıl Bulunur?

  • Koklama: DoÄŸalgaz kokusunun benzersiz bir kokusu vardır, bu nedenle evinizde doÄŸalgaz kokusu hissederseniz, hemen tesisatı kapatın ve binayı terk edin. Dışarıda 155'i arayarak yardım talep edin.

  • Tesisat Kontrolü: DoÄŸalgaz tesisatınızı düzenli olarak kontrol edin. Evinizin içinde veya dışında gaz kaçağına neden olabilecek hasarlı borular, çatlaklar veya sızıntılar olup olmadığını kontrol edin.

  • Gaz Sayacı: Gaz sayaçlarınızı düzenli olarak kontrol edin. Normal bir gaz sayacı, sabit bir hızda dönmelidir. Ancak gaz sayacınız anormal bir ÅŸekilde hızlı dönüyorsa veya gaz tüketiminize göre fazla dönüyorsa, doÄŸalgaz kaçağına iÅŸaret edebilir.

  • Gaz Dedektörü: DoÄŸalgaz kaçağını tespit etmek için bir gaz dedektörü kullanabilirsiniz. Gaz dedektörleri, doÄŸalgazın havada yoÄŸunluÄŸuna göre gaz kaçağını algılayan özel sensörler içerir. Bu cihazların kullanımı oldukça kolaydır, ancak bazı gaz dedektörleri sadece belirli gaz türlerini algılar. Bu nedenle, doÄŸru gaz dedektörünü seçtiÄŸinizden emin olun.

  • Uzman Kontrolü: Evinizde veya iÅŸyerinizde doÄŸalgaz kaçağı olduÄŸundan şüpheleniyorsanız, gaz kaçağı tespiti için uzman bir doÄŸalgaz teknisyeni çağırın. Bu teknisyenler, özel cihazlar ve teknik becerilerle doÄŸalgaz kaçağını tespit edebilirler.

  •                                                                                                                                 Mak. Müh. Hakkı MÄ°SGE

    Yorumlar